Back to Dodatki

Olej ze słodkich migdałów

19,00 

Olej ze słodkich migdałów jest szeroko stosowany w pielęgnacji skóry, nawet tej najbardziej delikatnej. Warto mieć go pod ręką i dodawać odrobinę do kąpieli, nakładać pod krem na twarz, natłuszczać dłonie czy stopy.

 

Więcej poczytasz w opisie ↓

 

Brak w magazynie

Dodaj do mojej listy życzeń
Dodaj do mojej listy życzeń

Opis

Olej ze słodkich migdałów, rafinowany – przeznaczenie kosmetyczne.

Właściwości oleju:

  • jest bardzo dobrym emolientem, zmiękcza, wygładza i  nawilża skórę, jednocześnie chroni głębsze warstwy skóry przed utratą wody
  • dzięki zawartości witamin A i E, będących antyoksydantami wykazuje działanie przeciwzmarszczkowe
  • usuwa martwe komórki i dogłębnie nawilża;
  • przywraca skórze blask
  • łagodzi podrażnienia i jest niezwykle delikatny

Polecany szczególnie do pielęgnacji  delikatnej skóry, w tym skóry dziecka już od pierwszych dni życia, ponieważ jest bardzo łagodny. Stosowany jest w leczeniu egzemy oraz do skóry suchej i podrażnionej, a także w celu zapobiegania rozstępom. (zrób próbę uczuleniową.  U niektórych osób, zwłaszcza uczulonych na orzechy mogą wystąpić reakcje alergiczne).

 

Jak go używać?

✔️ wprost na wilgotną skórę po kąpieli

✔️ dodaj odrobinę do wanny, zobacz jak twoja skóra u/lub skóra twojego dziecka nabiera jedwabistej gładkości

✔️ dodaj kilka kropli do ulubionego kremu

✔️ nałóż na wilgotne włosy i skórę głowy na kilka minut zanim umyjesz włosy

✔️ dodawaj do kosmetyków: kremów, balsamów, pomadek do ust

✔️ wymieszaj olej ze słodkich migdałów z cukrem i miodem, używaj jako peelingu 😉

 

Olej ze słodkich migdałów jest składnikiem musów do ciała: MUS NIE Z TEJ ZIEMI – klik oraz MUS CZEKOLADOWY – klik

 

 

Skład: 100% Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil [olej ze słodkich migdałów],

Pojemność 250 ml, butelka z ciemnego szkła