Back to Oleje

Olej JOJOBA – szklana butelka 30 ml

31,00 

Olej jojoba to płynny wosk, którego właściwości sprawiają, że jest jednym z najbardziej pożądanych na świecie. Jest w pełni biozgodny z ludzkim sebum, dzięki czemu nasza skóra w pełni go przyswaja. Zapewnia jej elastyczność, przyspiesza regenerację, chroni przed stresem oksydacyjnym. Niezależnie od rodzaju cery można go stosować na skórę twarzy, całego ciała, włosów czy paznokci.

Sprawdzi się zarówno w pielęgnacji niemowląt, jak i starszych osób, w tym ostatnim przypadku wygładza zmarszczki i chroni przed nadmierną pigmentacją, niweluje oznaki starzenia.

 

Stosuj solo lub mieszając z innymi olejami na włosy, twarz i całe ciało.


Skład: 100% złoty olej jojoba, zimnotłoczony, nierafinowany (Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: czarne szkło z pipetą


Więcej o składzie i właściwościach przeczytasz poniżej ↓

Brak w magazynie

Dodaj do mojej listy życzeń
Dodaj do mojej listy życzeń

Opis

Olej jojoba jest wytwarzany z nasion rośliny Simmondsia Chinensis

Tak naprawdę jest to wosk  biozgodny z ludzkim sebum, co oznacza że jego budowa jest niezwykle podobna do budowy płaszcza hydrolipidowego, a to z kolei pozwala na przyswojenie tego oleju w niesamowity sposób.

Rdzenni Amerykanie ekstrahowali olej z nasion jojoba, aby leczyć wrzody i rany. Olej jojoba jest w rzeczywistości mieszaniną długołańcuchowych jednonienasyconych ciekłych estrów woskowych.

Różnią się strukturą od trójglicerydów, z których składa się większość innych roślinnych olejów.

O szczegółach budowy oleju jojoba dowiesz się poniżej ⤵

 

WŁAŚCIWOŚCI OLEJU JOJOBA

♥ pośrednio nawilża skórę, tworząc warstwę zabezpieczającą przed odparowywaniem wody z głębszych warstw

♥ leczy infekcje, ten olej zawiera również związki przeciwbakteryjne, dzięki czemu jest cenny dla zdrowia skóry i włosów. Niezależnie od tego, czy cierpisz na przewlekłą chorobę, taką jak łuszczyca, egzema lub trądzik różowaty, czy też bardziej ostry stan, który niszczy skórę, regularne stosowanie oleju jojoba może zaatakować leżącą u podstaw infekcję grzybiczą, wirusową lub bakteryjną i szybko ją zneutralizować

♥ leczy drobne rany = znajdujące się w tym oleju przeciwutleniacze, w tym witamina E, mogą stymulować przepływ krwi do tych obszarów i przyspieszać produkcję nowych, zdrowych komórek

♥ jest pełen składników odżywczych, takich jak witaminy z grupy B, krzem, chrom, miedź, witamina E i cynk. Olejek jojoba jest również bogaty w jod, który pomaga zwalczać infekcje.

♥ zawiera kwas mirystynowy, który ma właściwości przeciwzapalne

♥ polecany jest dla osób obawiających się przedwczesnego starzenia, w tym zmarszczek, plam starczych i towarzyszących im przebarwień, związki przeciwutleniające zawarte w oleju jojoba mogą zwiększyć elastyczność skóry, zminimalizować pojawianie się zmarszczek i zapewnić skórze młodzieńczy blask

zmiękcza i uelastycznia skórę, koi i ją odżywia

tworzy warstwę ochronną na włosach i polepsza ich kondycję

niweluje swędzenie skóry podczas uszkodzeń lub wysypki


SKŁAD OLEJU JOJOBA:


SKWALEN

 to węglowodór nasycony, który naturalnie występuje w płaszczu lipidowym skóry. Silny przeciwutleniacz, który również chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.  Jednocześnie jest pogromcą bakterii i wirusów.


FITOSTEROLE

Fitosterole  wzmacniają barierę naskórkową,  hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie się naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i gęstości skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych (sprawdza się również w przypadku skóry tłustej).


KWAS OLEINOWY do 15%

znany również jako Omega 9. Kwas oleinowy zapewnia pośrednio nawilżenie, a także działa przeciwzapalnie.


KWAS EIKOZENOWY 65 do 80% !

to naturalny emolient, łatwo wchłania się przez skórę. Balansuje wydzielanie sebum w skórze regulując jego wydzielanie, co ważne zwłaszcza przy cerze tłustej i mieszanej.


KWAS ERUKOWY 15-20%

to naturalny emolient, zapewnia skórze gładkość i jedwabistość. To również naturalna alternatywa dla silikonów.


KWAS BEHENOWY (DOKOZANOWY)

Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk.


KWAS FERULOWY

Kwas ferulowy pomaga zapobiegać uszkodzeniom powodowanym przez światło ultrafioletowe. Zapobiega starzeniu się skóry.


KWAS PALMITYNOWY

Do 3% w oleju. Ma właściwości zmiękczające i nie zostawia tłustej nieprzyjemnej warstwy. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne.


KWAS PALMITOOLEINOWY

spowalnia przedwczesne starzenie się skóry, rozjaśnia cerę, nawilża i napina skórę (uelastycznia)

Regularne używanie zwiększa lśnienie, błyszczenie włosów. Wzmacnia paznokcie.


KWAS STEARYNOWY
idealny emulgator łączący wodę z tłuszczem, świetnie oczyszcza pory, wygładza skórę i świetnie kondycjonuje włosy


witamina E

to silny przeciwutleniacz, który pomaga zwalczać wolne rodniki tym samym chroni przed przedwczesnym starzeniem się skóry. Wspomaga regenerację komórek.Zmniejsza hiperpigmentację. Leczy blizny i pomaga w regeneracji komórek jak również poprawia teksturę, nawilżenie i miękkość skóry. witamina E chroni skórę przed utratą włókien kolagenu i elastyny, dzięki czemu dłużej zachowuje jędrność i elastyczność.


Witamina F

regeneruje naskórek, przyspiesza gojenie ran, zmniejsza zmiany trądzikowe.


witamina A

wpływa na syntezę elastyny i kolagenu, dzięki czemu skóra jest jędrna i elastyczna, a zmarszczki wygładzone, a skóra napięta i lśniąca. Niweluje również wszelkie przebarwienia.


witamina B Complex

Potężny antyoksydant. Działa także łagodząco na stany zapalne. Zmniejsza zmarszczki, reguluje pigmentację skóry tym samym poprawiając jej koloryt.


MIEDŹ

pomaga wygładzić zmarszczki i poprawić elastyczność cery.  wzmacnia również włosy i zapobiega ich wypadaniu


CYNK

przyspiesza gojenie skóry i łagodzi podrażnienia spowodowane zbyt intensywnym działaniem promieni słonecznych, a także działa antybakteryjnie. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery trądzikowej i z niedoskonałościami. Jak również na odparzenia.


SELEN

nazywany często pierwiastkiem młodości ze względu na wysoką zawartość przeciwutleniaczy, hamujących starzenie skóry. Zalicza się go także do substancji o działaniu zapobiegającym powsawaniu komórek nowotworowych


JOD

co prawda jego niewielkie ilości zajdują się w oleju, ale są wchłaniane przez skórę, co może pomóc w prawidłowej pracy tarczycy. Zwłaszcza, że na obszarze Polski istnieje deficyt jodowy, co oznacza że jego poziom = 0 i nasz organizm nie ma skąd go przyswajać.


CHROM

poprawia ogólny stan i wygląd naszej cery


Skład: 100% złoty olej jojoba, zimnotłoczony, nierafinowany (Simmondsia Chinensis Seed Oil)

Pojemność: 30 ml

Opakowanie: czarne szkło z pipetą

 

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Tylko zalogowani klienci, którzy kupili ten produkt mogą napisać opinię.