Olej z DZIKIEJ RÓŻY tłoczony na zimno 30 ml

(1 opinia klienta)

38.00 

Olej z nasion dzikiej róży powstaje w polskiej tłoczni, tradycyjnymi metodami tłoczenia na zimno. Jest to olej jakości BIO. Róża stosowana jest przez ludzi od zawsze z uwagi na cenne, pielęgnujące właściwości oraz zapach. W Egipcie róże poświęcono bogini płodności Izydzie, natomiast w Grecji stały się symbolem Afrodyty – bogini miłości ♥

Dedykowany zwłaszcza cerze wrażliwej, starzejącej się i naczynkowej. Stosuj solo lub mieszając z innymi olejami na włosy, twarz i całe ciało.

Więcej o składzie i właściwościach przeczytasz poniżej ↓

Brak w magazynie

Olej z dzikiej róży (nasion) otrzymywany jest poprzez tłoczenie metodą na zimno, jest olejem produkowanym w polskiej tłoczni, z polskich ekologicznych nasion. Produkt, który otrzymujesz, jest olejem jadalno-kosmetycznym. Jako olej schnący jest idealny do każdego typu cery. Olej różany to niezwykle delikatny, a jednocześnie skuteczny w pielęgnacji skóry olej. Dedykowany zwłaszcza cerze wrażliwej, starzejącej się i naczynkowej. Stosuj solo lub mieszając z innymi olejami na włosy, twarz i całe ciało.

Jest to delikatny olej, dedykowany przede wszystkim, którzy chcą zachować młodą, elastyczną skórę jak najdłużej. Dzięki zawartości kwasu trans-retinowego (kwas witaminy A), witaminy E oraz witaminy C, flawonoidów, karotenoidów oraz składników mineralnych, olej jak żaden inny regeneruje skórę. Zapobiega też jej wczesnemu starzeniu się, działa rewitalizująco. 

Jakie właściwości ma olej z dzikiej róży?

  • wykazuje silne właściwości regenerujące, przyspieszające gojenie,
  • pielęgnuje skórę wokół oczu,
  • reguluje wydzielanie sebum,
  • uszczelnia naczynia krwionośne, wzmacnia ich elastyczność,
  • pośrednio nawilża skórę, tworząc warstwę zabezpieczającą przed odparowywaniem wody z głębszych warstw,
  • leczy infekcje, ten olej zawiera również związki przeciwbakteryjne, dzięki czemu jest cenny dla zdrowia skóry i włosów,
  • regularne stosowanie oleju różanego może zaatakować leżącą u podstaw infekcję grzybiczą, wirusową lub bakteryjną i szybko ją zneutralizować,
  • leczy drobne rany, przeciwutleniacze zawarte w oleju, w tym witamina E, mogą stymulować przepływ krwi do tych obszarów i przyspieszać produkcję nowych, zdrowych komórek,
  • polecany jest dla osób obawiających się przedwczesnego starzenia, w tym zmarszczek, plam starczych i towarzyszących im przebarwień,
  • zwiększa elastyczność skóry, minimalizuje pojawianie się zmarszczek i zapewnia skórze młodzieńczy blask (duża dawka witaminy C),
  • zmiękcza i uelastycznia skórę, koi i ją odżywia,
  • tworzy warstwę ochronną na włosach i polepsza ich kondycję,
  • niweluje swędzenie skóry podczas uszkodzeń lub wysypkę.

Opakowanie: czarne szkło z pipetą

GOPO (galaktolipid)

Odpowiedzialny jest za przeciwzapalne działanie owoców róży. Obecność witamin i flawonoidów wspomaga działanie galaktolipidu. Od kilku lat prowadzi się badania kliniczne dotyczące przeciwzapalnych właściwości surowców otrzymanych z owoców Rosa canina.

KWAS LINOLOWY około 39%

Znany również jako Omega 6.  Ten kwas tłuszczowy dostarcza skórze przeciwzapalnego nawilżenia, wspomagając gojenie się ran, w tym trądziku. Skóra trądzikowa wytwarza mniej kwasu linolowego, dlatego miejscowe dodanie oleju o wysokiej zawartości kwasu linolowego leczy i zapobiega przyszłym wypryskom. Zapewnia tę leczniczą wilgotność, nie będąc ciężkim, nadając skórze aksamitnie lekkie wykończenie.

KWAS LINOLENOWY 28-38%

Znany również jako Omega 6.  Ten kwas tłuszczowy dostarcza skórze przeciwzapalnego nawilżenia, wspomagając gojenie się ran, w tym trądziku. Skóra trądzikowa wytwarza mniej kwasu linolowego, dlatego miejscowe dodanie oleju o wysokiej zawartości kwasu linolowego leczy i zapobiega przyszłym wypryskom. Zapewnia tę leczniczą wilgotność, nie będąc ciężkim, nadając skórze aksamitnie lekkie wykończenie.

FITOSTEROLE

Fitosterole  wzmacniają barierę naskórkową,  hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie się naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i gęstości skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych (sprawdza się również w przypadku skóry tłustej).

KWAS OLEINOWY około 22%

Znany również jako Omega 9. Kwas oleinowy zapewnia pośrednio nawilżenie, a także działa przeciwzapalnie.

KWAS PALMITYNOWY

Do 3% w oleju. Ma właściwości zmiękczające i nie zostawia tłustej nieprzyjemnej warstwy. Posiada silne właściwości antyoksydacyjne.

KWAS STEARYNOWY
idealny emulgator łączący wodę z tłuszczem, świetnie oczyszcza pory, wygładza skórę i świetnie kondycjonuje włosy

Tokoferole i tokotrienolezwiązki witamin E, to silne przeciwutleniacze, które pomagają zwalczać wolne rodniki tym samym chronią przed przedwczesnym starzeniem się skóry. Wspomagają regenerację komórek. Zmniejszają hiperpigmentację. Leczą blizny i pomagają w regeneracji komórek jak również poprawiają teksturę, nawilżenie i miękkość skóry. Witamina E chroni skórę przed utratą włókien kolagenu i elastyny, dzięki czemu dłużej zachowuje jędrność i elastyczność.

Witamina A

Wpływa na syntezę elastyny i kolagenu, dzięki czemu skóra jest jędrna i elastyczna, a zmarszczki wygładzone, a skóra napięta i lśniąca. Niweluje również wszelkie przebarwienia.

Witamina B Complex

Potężny antyoksydant. Działa także łagodząco na stany zapalne. Zmniejsza zmarszczki, reguluje pigmentację skóry tym samym poprawiając jej koloryt. W oleju różanym znajdują się witaminy: B1, B2, B3 (PP)

CYNK

przyspiesza gojenie skóry i łagodzi podrażnienia spowodowane zbyt intensywnym działaniem promieni słonecznych, a także działa antybakteryjnie. Wykorzystywany jest w kosmetykach do cery trądzikowej i z niedoskonałościami. Jak również na odparzenia.

Pozostałe mikroelementy: (Fe – żelazo, Cu – miedź, Mn – mangan, Al – glin).

WAPŃ

Przenikając w głąb skóry, wapń stymuluje aktywność cytokeratyn, czyli największej i najbardziej zróżnicowanej grupy wchodzących w skład sieci włóknistych struktur białkowych komórek. Niedobór wapnia w organizmie powoduje zakłócenie metabolizmu i odnowy skóry, co prowadzi do jej wiotczenia i zmarszczek.  Obniżony poziom zawartości wapnia przyspiesza też proces starzenia skóry, wpływa na zaburzenia w ukrwieniu, powoduje egzemy. Niedobór wapnia zwiększa również prawdopodobieństwo zmian nowotworowych.

Pozostałe makroelementy: (Na – sód, K – potas, P – fosfor, Mg – magnez, S – siarka)

Skład: 100% olej z nasion dzikiej róży, zimnotłoczony, nierafinowany. Tłoczony w Polsce  ♥ (Rosa Canina Seed Oil)

Pojemność

30 ml

1 opinia dla Olej z DZIKIEJ RÓŻY tłoczony na zimno 30 ml

  1. Marta

    Cudowna naturalna pielęgnacja. Ten olejek rozjaśnił moje przebarwienia po lecie (a raczej kilku latach) w ciągu 2 miesięcy stosowania (jedna buteleczka, wcieram codziennie na noc). Różnica jest nie do opisania. Polecam wszystkim!

Dodaj opinię

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Może spodoba się również…

Koszyk
1
    1
    Twój koszyk
    krem-ochronny
    Krem OCHRONNY Nagietkowo - Uczepowy 60ml
    1 X 59.00  = 59.00