...

Olej ARGANOWY tłoczony na zimno 30 ml

31.00 

Olej arganowy nazywany jest Złotem Maroka. Jego dobroczynne właściwości kosmetyczne tworzą z niego kosmetyk uniwersalny. Silnie regeneruje zniszczoną skórę, natłuszcza i wygładza, działa antyseptycznie i antyoksydacyjnie przyczyniając się do odmłodzenia skóry.

Przeznaczony jest do pielęgnacji każdego typu cery, w tym dojrzałej i przesuszonej. Stosuj solo lub mieszając z innymi olejami na włosy, twarz i całe ciało.

Więcej o składzie i właściwościach przeczytasz poniżej ↓

Availability: Na stanie

Kup ten produkt teraz a otrzymasz 3 Punkty! Zbieraj punkty za zakupy i wymieniaj na super RABATY!

Olej arganowy tłoczony jest z owoców drzewa Argania Spinosa, które występują tylko w jednym miejscu na świecie, w Maroku (Afryka). Olej, nazwany przez mieszkańców ardjan, marokańskie złoto lub migdał Berberów, ma pomarańczowy kolor oraz delikatny orzechowy zapach.

Zalety oleju arganowego:

  • Pielęgnuje, odżywia i regeneruje skórę, chroni przed przedwczesnym pojawieniem się zmarszczek i przed niekorzystnymi warunkami zewnętrznymi.
  • Przeciwdziała podrażnieniom, w tym spowodowanym opalaniem, wzmacnia włosy i paznokcie.
  • Stymuluje proces oddychania wewnątrzkomórkowego, neutralizuje wolne rodniki, chroni tkankę łączną.
  • Odbudowuje płaszcz hydrolipidowy skóry i zwiększa zawartość składników odżywczych w skórze i włosach.
  • Jest doskonale absorbowany przez skórę, szybko się wchłania, wygładzając ją i uelastyczniając.
  • Doskonały do masażu, a także jako składnik kosmetyków dla skóry zniszczonej i dojrzałej.

Jakie właściwości ma olej arganowy?

  • szybko i łatwo penetruje skórę, nawilżając ją i jednocześnie dostarczając całą gamę substancji odżywczych i łagodzących
  • nie zatyka porów i pozostawia skórę lekką i świeżą
  • zawarte w nim substancje łagodzące pomagają opanować stan zapalny, jednocześnie nawilżając i wzmacniając skórę
  • kwas oleinowy pomaga regulować ilość wytwarzanego łoju, pomagając tym samym leczyć przyczyny powstawania trądziku
  • hamuje rozwój zmarszczek i je maskuje (dzięki potężnym właściwościom antyoksydacyjnym zawartej w nim witaminie E oraz nawilżaniu)

Opakowanie: czarne szkło z pipetą

Stosuj solo lub mieszając z innymi olejami na włosy, twarz i całe ciało.

SKWALEN

Wynosi około 0,3%, to węglowodór nasycony, który naturalnie występuje w płaszczu lipidowym skóry. Silny przeciwutleniacz, który również chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.  Jednocześnie jest pogromcą bakterii i wirusów.

FITOSTEROLE

Sterole stanowią około 20% niezmydlającej frakcji. Fitosterole  wzmacniają barierę naskórkową,  hamują utratę wody ze skóry, działają przeciwzapalnie, łagodząco, immunostymulująco oraz pobudzają regenerację i gojenie się naskórka. Wpływają również na poprawę elastyczności i gęstości skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe oraz normalizują pracę gruczołów łojowych (sprawdza się również w przypadku skóry tłustej).

KWAS LINOLOWY

Znany również jako Omega 6. W składzie znajduje się 29-37% kwasu linolowego. Ten kwas tłuszczowy dostarcza skórze przeciwzapalnego nawilżenia, wspomagając gojenie się ran, w tym trądziku. Skóra trądzikowa wytwarza mniej kwasu linolowego, dlatego miejscowe dodanie oleju o wysokiej zawartości kwasu linolowego leczy i zapobiega przyszłym wypryskom. Zapewnia tę leczniczą wilgotność, nie będąc ciężkim, nadając skórze aksamitnie lekkie wykończenie.

KWAS OLEINOWY

Zawiera do 50%  kwasu oleinowego, znanego również jako Omega 9. Kwas oleinowy zapewnia pośrednio nawilżenie, a także działa przeciwzapalnie.

KWAS PALMITYNOWY

10-15%  kwasu palmitynowego, znanego również jako Omega 7. Kwas palmitynowy jest kojącym emolientem, który nasza skóra przestaje wytwarzać wraz z wiekiem. W starzejącej się skórze poziom kwasu palmitynowego może spaść nawet o 56%. To również silny przeciwutleniacz!

KWAS STEARYNOWY

Kwas stearynowy 4,3-7,2%  odbudowuje barierę lipidową i częściowo hamuje proces wymywania lipidów z warstwy rogowej naskórka .

Witamina E

γ-tokoferol (75%) i α-tokoferol (7%)

To silny przeciwutleniacz, który pomaga zwalczać wolne rodniki, tym samym chroni przed przedwczesnym starzeniem się skóry. Wspomaga regenerację komórek.Zmniejsza hiperpigmentację. Leczy blizny i pomaga w regeneracji komórek jak również poprawia teksturę, nawilżenie i miękkość skóry. witamina E chroni skórę przed utratą włókien kolagenu i elastyny, dzięki czemu dłużej zachowuje jędrność i elastyczność.

KWAS KAWOWY

Potężny antyoksydant. Działa także łagodząco na stany zapalne.

 Skład: 100% olej arganowy, zimnotłoczony, nierafinowany, bio (Argania Spinosa Seed Oil) 

Pojemność

30 ml

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Olej ARGANOWY tłoczony na zimno 30 ml”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Może spodoba się również…

Shopping Cart
0
    0
    Twój koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu
    Optimized by Seraphinite Accelerator
    Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.